Schoolmoestuin met lespakket

De toekomst van onderwijs: verticale moestuinen en The Urban Growing Club

In een wereld waar de nadruk op lezen en schrijven in het onderwijs hoog ligt, is het soms een uitdaging om aandacht te besteden aan andere belangrijke aspecten van de ontwikkeling van onze kinderen. Een van die aspecten is de kennis van waar ons voedsel vandaan komt. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen niet weten waar hun voedsel precies vandaan komt. Maar er is goed nieuws! Er is een innovatieve oplossing die zowel het plezier in leren als de bewustwording over voedselproductie stimuleert: de verticale moestuin in combinatie met The Urban Growing Club.

De verticale moestuin: een praktische benadering

De verticale moestuin is een revolutionaire aanvulling op het klaslokaal. In plaats van alleen te lezen over waar ons voedsel vandaan komt, kunnen kinderen nu de magie van groei en voedselproductie zelf ervaren. Deze Aeroponic verticale moestuin past gemakkelijk in de klas en vereist slechts 14 minuten per week aan onderhoud, iets wat de kinderen zelf kunnen doen. Dit maakt het mogelijk om praktische kennis over planten, groei en de voedselcyclus op een speelse manier te integreren in het lesprogramma.

The Urban Growing Club: educatie met een twist

Maar het wordt nog beter! The Urban Growing Club biedt een lespakket dat een volledig schooljaar meegaat zonder extra werk voor de leerkrachten. Wat dit lespakket zo bijzonder maakt, zijn de videochallenges. Deze uitdagende en educatieve video’s brengen de moestuin tot leven in de klas. Ze nemen de leerlingen mee op een avontuurlijke reis door de wereld van groei, oogst, en voedselproductie.

De videochallenges bieden een interactieve manier om de kennis die is opgedaan via de verticale moestuin te versterken. Leerlingen worden uitgedaagd om vragen te beantwoorden, experimenten uit te voeren en zelfs hun eigen mini-onderzoek te doen. Dit alles terwijl ze plezier beleven aan het leerproces. Het lespakket van The Urban Growing Club integreert verschillende vakgebieden, waaronder wetenschap, wiskunde, en zelfs taal, waardoor het een waardevolle aanvulling is op het bestaande curriculum.

Waarom zou je dit moeten proberen?

De combinatie van de verticale moestuin en The Urban Growing Club biedt scholen en leerkrachten de mogelijkheid om op een praktische en interactieve manier kennis over voedselproductie en duurzaamheid over te brengen. Het motiveert kinderen om betrokken te raken bij de wereld om hen heen en hun begrip van waar hun voedsel vandaan komt te vergroten.

Dit totaalpakket inspireert niet alleen de volgende generatie om bewuste consumenten te worden, maar het verrijkt ook hun onderwijservaring door plezier en leren te combineren. Het is een win-win situatie voor zowel leerlingen als leerkrachten, die vaak al genoeg op hun bordje hebben.

Kortom, de verticale moestuin met The Urban Growing Club is de toekomst van onderwijs op het gebied van voedselbewustzijn en duurzaamheid. Het is tijd om het leren uit de boeken te halen en de wereld in de klas te brengen. Laten we samen onze kinderen inspireren en empoweren om te groeien en te zien groeien.

Schoolmoestuin met lespakket

De videochallenges zijn geschikt voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs en zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te verkrijgen. Meer informatie over het lespakket en/of de subsidies? Bel mij op 06 – 54 69 00 00. Ik vertel je graag meer.