Zelf kweken en gezond eten

Optimale voedingswaarde en smaak

Veel mensen weten wel dat gezond en vers eten belangrijk is, het is van invloed op je energieniveau, op hoe je je voelt en hoe je er uit ziet, en je voorkomt er allerlei kwaaltjes mee. Maar wat is nu precies gezond eten - genoeg groente en fruit op je menu? Jazeker, maar wist je dat wat mineralen en vitaminen betreft de ene andijvie de andere nog niet is?

Hoe gezond zijn groenten uit de winkel?

De voedingswaarde van een gewas heeft alles te maken met hoe en waar deze groeit. Op welk type bodem, op welke plek, in welk klimaat, hoe hij behandeld en gevoed wordt en of er gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Veel groenten en fruit worden in Nederland gekweekt op schrale, voedingsarme landbouwgrond.

Doordat er vaak één soort gewas jaren achtereen op dezelfde plek groeit, bevat de grond niet meer de optimale voedingsstoffen die het plantje nodig heeft. Dat heeft niet alleen effect op de voedingswaarde van jouw bordje broccoli, maar ook op de smaak.

Eigen regie over gezonde voeding

Wil jij écht eigen regie over je gezonde voeding? Dan kweek je zelf. Maar heb je geen groene vingers, weinig tijd, geen tuin of geen plek voor een kas waar je jaarrond kunt kweken, dan wordt het ingewikkeld toch? Nou, niet dus! Want met de verticale moestuin op wielen kweek je zonder aarde, buiten én binnen. Je kweekt in water met de optimale mineraalsamenstelling, hierdoor ontwikkelen je gewassen zich optimaal, zitten ze bomvol nutriënten (voedingsstoffen) en smaken ze zoals ze bedoeld zijn. Zo eet je gemakkelijk, voordelig, duurzaam en gezond.

http://moestuinierenmetsuus.nl/wp-content/uploads/2023/01/cropped-aarbei_RGB.png

"Simpel, snel en als ik het kan, kan jij het zeker. En Suzanne laat je ermee groeien!"

Iris

Moestuinieren met Suus

Wil je graag gezond en vers eten? Zou je graag zelf je eigen groenten, fruit en kruiden kweken, maar heb je geen verstand van moestuinieren, geen tijd, geen ruimte en al helemaal geen groene vingers? Wil je bovendien jaarrond kunnen eten van je eigen oogst? Dan is Moestuinieren met Suus met de verticale moestuin op wielen iets voor jou. Ervaren tuinier of een beginner, na het volgen van de workshop kijk je uit naar jouw oogst!

Moestuin op wielen

Lokaal eten, zelfvoorzienend zijn, een leuke hobby, biologisch eten – allemaal redenen om een moestuin te beginnen. Tijd om kennis te maken met de verticale moestuin – 32 kweekplaatsen op slechts 1m2! Ontdek hoe je duurzaam jaarrond je eigen voedsel verbouwt. Zonder aarde, energiezuinig en gemakkelijk door het automatische bewateringsysteem.

Moestuinieren met suus | Suzanne Broers

Over Suus | Gezondheidscoach en ervaringsdeskundige verticale moestuin

Ik ben Suzanne Broers, maar je mag me Suus noemen!

Als gezondheidscoach help ik anderen dagelijks met voeding en leefstijl. Ook voor mijn eigen gezin wil ik iedere dag verse voeding van topkwaliteit. Zelf kweken wilde ik wel maar een moestuin kost best veel tijd en zit nogal wat fysiek werk aan. Maar toen ontdekte ik de verticale moestuin op wielen, die ik destijds in eerste instantie voor eigen gebruik aanschafte. Intussen zijn wij in de zomer volledig zelfvoorzienend en eten we ook in de koude maanden iedere dag verse kruiden en bladgroenten. En dat heeft ons per moestuin maar 14 minuten per week aan onderhoud nodig. Al snel zag ik overal kansen en dus ben ik sinds 2017 de officiële Europese aanbieder van de Amerikaanse ‘Towergarden’ – de verticale moestuin op wielen. Daarnaast inspireer en begeleid ik mijn klanten en partners in het gebruik van hun verticale moestuin.